Лише у Севастополі співробітники карного розшуку розкрили три умисних убивства, десять розбоїв, 37 грабежів, 89 крадіжок і 24 шахрайства. У Криму з 12 вчинених протягом останніх двох місяців убивств розкрито одинадцять! А загалом у південній частині України з більш як двох тисяч злочинів чверть розкрили «по гарячих слідах». Приміром, оцей.
В селі — всі перед очима. І тому, коли курною сільською дорогою промчав незнайомець на мотоциклі одного з місцевих жителів, у помічника дільничного закралися сумніви. Він добре знав 23-річного власника мотоцикла, хлопець навряд чи дозволив би цьому дивному типу покататися. Щоб перевірити здогадку, співробітник міліції підняв тривогу.
Незабаром підозрілого затримали. Щоправда, на той час він уже встиг продати за 150 гривень вкрадений зо дві години тому мотоцикл. Виявилося, такий поспіх мешканця одного з кримських сіл Нижегородського району був спричинений... ще страшнішим злочином — подвійним убивством. Співробітники карного розшуку знайшли трупи чоловіка й жінки у зрошувальному каналі цього району. І підозрюваний зізнався у вчинених ним злочинах.
У свої 19 років молодик, що закінчив лише шість класів, так і не знайшов себе в житті. Але це не заважало йому мати успіх у протилежної статі. Ніч на Івана Купала він вирішив провести з черговою своєю пасією, старшою від нього на 16 років. Усамітнившись в будиночку охорони, вони накрили стіл і під урочисті тости віддалися розбуялим почуттям. Згодом   до них приєдналися двоє знайомих. Незабаром компанія захмеліла, і гості відверто натякнули, що теж жадають ласки. Жінку пропозиція не знітила, і якийсь час компанія веселилася, аж гай шумів. Та від «продовження банкету» тепер уже загальна коханка відмовилася. Слово за слово почалася сварка. Скривджена дама почала збиратися додому, погрожуючи заявити в міліцію про нібито групове згвалтування. Хлопці не на жарт перелякалися. 19-річний залицяльник пообіцяв товаришам усе владнати і побіг за нею навздогін.
Усю дорогу жінка лаялася і погрожувала. Коли вони дійшли до зрошувального каналу, емоції досягли кульмінації. Примирення не сталося. Хлопець почав бити супутницю, а потім затягнув її у воду і втопив, прикривши труп очеретом. Коли повернувся до приятелів і розповів про те, що трапилося, — їх наче вітром здуло. А він, зовсім сп’янілий, провалився в сон.
Прокинувшись опівдні, убивця з жахом зрозумів, що накоїв, і вирішив тікати. Близько другої години дня він зупинив хлопця, який проїжджав мимо на мотоциклі. Той, нічого не підозрюючи, узяв попутника. Дорогою «відморозок» спровокував конфлікт і зчинив бійку. Власник мотоцикла спробував утекти, стрибнувши в канал. Але незнайомець наздогнав його... і сховав тіло в очерет.


Департамент карного розшуку МВС України.

   Крим.