Бійці батальйону територіальної оборони Прикарпаття склали урочисту присягу (на знімку). Підрозділ дислокується в одному із місцевих селищ на базі військової частини. В гості до особового складу приїхали керівництво області та віце-прем’єр міністр України Олександр Сич.

Наразі батальйон налічує 350 осіб. Його остаточне формування буде завершено протягом трьох днів, за цей час він поповниться ще 75 бійцями.

Голова ОДА та Ради оборони області Андрій Троценко в коментарях журналістам розповів, що батальйон створено виключно із добровольців, проте їхнє оформлення відбувається згідно з призваними за мобілізацією. І це важливо, оскільки солдати матимуть соціальну державну підтримку. А саме: бійці отримуватимуть зарплату військовослужбовця, за ними зберігаються середній заробіток за основним місцем роботи та всі належні пільги після закінчення служби.

Основне завдання нового підрозділу — забезпечення правопорядку, недопущення терористичної загрози і диверсійних актів на території області, а в разі очевидної агресії батальйон буде передислокований у ті місця, які визначить генеральний штаб територіальної оборони, та стане складовою частиною Збройних Сил України.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.