Через сімейні обставини з серпня 2001 року я був звільнений з органів Міністерства внутрішніх справ за статтею 64 пункт «ж» (за власним бажанням). Мене цікавить: чи маю я право на виплату грошової допомоги згідно з другим абзацом пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 року за № 393 і в якому розмірі?


Сергій ГАВРИЛЕНКО.


Карлівка
Полтавської області.
Відповідає заступник директора Департаменту фінансових ресурсів та економіки Міністерства внутрішніх справ України Олександр ЛИХОЛАТ:
— Згідно із постановою, про яку говорить читач, особам начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ при звільненні з органів внутрішніх справ за вислугою строку служби, за віком, за станом здоров’я, у зв’язку із скороченням штатів або з проведенням організаційних заходів у разі неможливості використання на службі (в органах) виплачувалася грошова допомога в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.
Якщо особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ були звільнені з органів внутрішніх справ через сімейні обставини або інші поважні причини, перелік яких визначався Кабінетом Міністрів України, виплачувалася грошова допомога у розмірі 25 відсотків.
Враховуючи, що Сергій Гавриленко був звільнений у серпні 2001 року, відповідно до чинного на той час законодавства він мав право на отримання грошової допомоги у розмірі 25 місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.