14 травня Дніпропетровськ попрощався з Олегом Ейсмантом (на знімку) — бійцем батальйону територіальної оборони, який загинув від рук сепаратистів 9 травня під час штурму міського відділу міліції в Маріуполі. Через тиждень йому б виповнилося сорок років.

 

Як розповіли друзі загиблого, Олег був чудовим сім’янином і товаришем, із дружиною виховували десятирічну дочку. Він свого часу служив на кордоні з Придністров’ям, потім працював водієм. Добровольцем у батальйон територіальної оборони Дніпропетровська вступив 28 квітня.

У церемонії прощання із земляком взяли участь сотні городян. Його пам’ять ушанували хвилиною мовчання і Державним гімном України у виконанні військового оркестру. Труну з тілом загиблого проводжали скандуванням «Герої не вмирають!».

— Хоч би як важко нам зараз було говорити, спостерігаючи за подіями, що відбуваються, ми повинні думати передусім про майбутнє, — сказав заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов. — Олег загинув заради майбутнього, заради кожного з нас. І кожен з нас повинен подумати про те, що тільки безумовна впевненість у правоті нашої справи, тільки наша єдність дозволять нам перемогти ворога. Ми всі повинні дати один одному клятву, що ми стоятиме поруч, пліч-о-пліч, і ніколи не дозволимо зрадникам і ворогам нашої країни нас перемогти.

Витрати на поховання взяла облдержадміністрація. Згодом родина Олега Ейсманта одержить мільйон гривень.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.