Для тих, хто у виборі квітів не довіряє власній інтуїції і в усьому покладається на гороскопи, рекомендуємо звернути увагу на знак зодіаку вашої обраниці.
Дівчині-Овнові найкраще підійдуть червоні маки, тюльпани, квіти граната і кизилу. Додайте гілочку дикої оливи, утьосника або папороті — і букет готовий. Романтичним Овнам припадуть до душі ніжні фіалки й анемони.
Урівноважений і вдумливий Телець буде радий і скромному букетику маргариток, і урочистому букету з лілій. Ніжну душу Тельців, напевно, порадують бузок і конвалії. За відсутністю їх, сміливо даруйте сезонні квіти. Адже для Тельців головне, щоб квіти були від серця!
Нетерплячим Близнюкам піднесіть оберемок нарцисів або букет запашних троянд. Містично настроєним панянкам можна подарувати композицію з квітучого глоду, вереску і кедра — нехай поламають голову, що це означає.
Стихія чуттєвих Раків — вода, тому не випадково їх талісманами стали водяна лілея й очерет. Емоційним представницям цього знаку пасують також усі білі й ніжні квіти: жасмин, жимолость, дельфініум. Замість криваво-червоних троянд вони, найімовірніше, віддадуть перевагу букетику з невибагливих ромашок.
Лев — сонячний знак, тому Левиці обожнюють соняшники, а також ромашки, хризантеми, нагідки. Щоб показати своїй коханій, що ви їй довіряєте, подаруйте гілочку мигдалю, прикрашену лавандою і наперстянкою.
Талісман розсудливої Діви — айстра. Але удачу Діві принесуть також мати-і-мачуха і виноградна лоза, гілочка ожини і сріблястої тополі.
Витонченим Терезам зірки подарували б втілення чистоти і чарівності — братки. Пагони суниці і плюща внесуть у композицію свіжу зелену ноту. Якщо ви все-таки зупинили свій вибір на трояндах, то беріть для букета тільки ніжні кольори: червоний і жовтий лише розтривожать представницю повітряного знаку.
Енергійним Скорпіонам ідеально пасує пишна й урочиста хризантема. Слідом за нею почесним ескортом ідуть інші махрові квіти: півонія, гвоздика, гарденія. В особливих випадках не забудьте про камелію.
Веселий Стрілець вибрав собі в талісмани невигадливу волошку. Але які б квіти ви не дарували, пам’ятайте, що настрій Стрільцям підніме тільки вдало й святково прикрашений букет.
Козероги — споконвічна загадка зодіаку. З одного боку, їм подобаються прості й ясні квіти (наприклад, біла гвоздика), з другого — дурманний опіумний мак і болиголов. До речі, дівчата-Козеріжки без тями від дзвіночків.
Відкриті всьому прекрасному Водолії, напевно, будуть у захваті від блакитного гіацинта в горщику. Крім того, непередбачуваними дочками повітря опікується мирт і ясен.
Для витончених, що часто марять наяву, Риб підходять незабудки — символ безкорисливої любові. Цілком доречні для подарунка невеликі букетики бузкових, фіолетових і блакитних квітів: фіалки, проліски, весняні крокуси. А ось водорості (теж талісман Риб) дарувати слід хіба що разом з акваріумом.