Київрада призупинила свої попередні рішення, якими передбачалося виділити земельні ділянки у Пущі-Водиці під забудову високопосадовцям.
Розгляд питання про призупинення дії всіх попередніх рішень Київської міської ради щодо розширення території будинку відпочинку в Пущі-Водиці, який перебуває у власності Державного управління справами, став головною інтригою десятої сесії Київради. Це питання викликало величезний резонанс у ЗМІ і серед громадськості тому, що ДУС передбачало передати земельні ділянки на території будинку відпочинку під забудову ряду народних депутатів України, зокрема, Нестору Шуфричу, Степану Гавришу, Раїсі Богатирьовій, Олександру Задорожньому та ін. До того ж поряд у Пущі-Водиці розташовані заповідні землі.
База відпочинку «Пуща-Водиця», яка нині перебуває у власності Державного управління справами, існує 30 років. На її території деякі високопосадовці вже побудували собі будинки. Торік тодішня адміністрація Президента України звернулася до Київради з проханням розширити територію цієї бази з намірами надати земельні ділянки у довгострокову оренду народним депутатам. На запитання журналістів, як землі будинку відпочинку могли потрапити під «роздачу» високопосадовцям, заступник голови Київської міськдержадміністрації, начальник головного управління із землекористування Анатолій Муховиков відповів: «Був тиск з боку тодішньої влади». Втім, він запевнив: поки що минулорічне рішення Київради про розширення в Пущі-Водиці земельних ділянок не виконано і нині не оформлено жодного юридичного документа на землекористування,  а на цій території «не вирубано жодного куща чи дерева».
22 січня міський голова Києва Олександр Омельченко підписав розпорядження про створення комісії з розгляду цього питання, до неї увійшли народні депутати України, депутати Київради та фахівці.
Присутній на сесії Київради народний депутат України Микола Томенко в інтерв’ю журналістам наголосив, що питання про земельні ділянки у Пущі-Водиці з’явилося в порядку денному завдяки втручанню громадськості та ЗМІ. «Не можна розплачуватися за лояльність до влади землею, яка належить територіальній громаді Києва, — наголосив народний депутат. — Київрада має виправити свою помилку». Ще один присутній на сесії народний депутат, обраний до ВР від Києва Борис Беспалий запропонував неупереджено переглянути всі підготовлені проекти рішень Київради про приватизацію, утворення холдингів тощо в інтересах киян.
А деякі народні депутати України з фракції «Наша Україна» звернулися до київського міського голови О. Омельченка та депутатів Київради із відкритим листом, вимагаючи переглянути всі рішення Київради щодо передачі у власність чи довготривалу оренду земельних ділянок у Пущі-Водиці та інших зонах. Після цього парламентарії вважають за необхідне оголосити конкурс на створення на заповідних територіях загальноміських центрів відпочинку для дорослих і дітей.