У Кривому Рогу 43-річний росіянин захопив у заручниці 33-літню співмешканку-українку й зажадав від влади передати їхню п’ятиповерхівку, по вулиці Тесленка, Російській Федерації. Для переконливості відрізав у жінки мізинець на руці. Про це повідомили в міськуправлінні міліції.

Тривожний сигнал надійшов від сусіда терориста. Як з’ясувалося, росіянин тримав жінку у двокімнатній квартирі на четвертому поверсі. Оголосивши її заручницею, передав через сусіда до міліції записку з вимогами. «Я повідомляю про захоплення будинку, — йшлося у записці. — Вимагаю злом квартири припинити до настання умов, достатніх для необхідності виконання моїх вимог. Рішення про необхідність ухвалюється мною одноосібно. Заявляю, що захоплений мною будинок переходить під мою охорону, закони України на території захопленого мною будинку оголошую скасованими. Співмешканку я взяв у заручники як гарантію моєї безпеки. Готовий здатися і передати охоронюваний мною будинок представникам влади Росії».

Надвечір міліція розблокувала квартиру й звільнила заручницю. Терорист кухонним ножем відрізав їй на лівій руці фалангу мізинця. Жінку госпіталізовано. Затриманому загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Вл. інф.