Херсон. Кращу якість та більший попит має віднині хлібний буханець Херсонського хлібозаводу №2. Забезпечити ці показники підприємству дала можливість модернізація технологічної лінії, на здійснення якої знадобилося 400 тисяч гривень. Банківський кредит, узятий для цього, хлібопекарі розраховують повернути у найближчі 2—3 роки.
— Тепер наш хліб має більш «пухкий» об’єм, але, зауважте, без додавання розрихлювачів, привабливіший зовнішній вигляд та кращі смакові якості, — каже директор заводу Світлана Голокоз.
На підприємстві освоїли також новий вид продукції —сухарі-грінки. Їх виготовляють з того хліба, що не пішов у продаж. Якщо раніше його висушували й розмелювали на паніровочні сухарі, то тепер нарізають і виготовляють натуральні, без ароматизаторів та «присипок» (на відміну від «Трьох кірочок») апетитні грінки.
У найближчих планах підприємства — випуск цукерок. А у вишуканих смакових якостях десерту від хлібопекарів переконалися чимало читачів нашої газети — вафельні торти підприємство надало для переможців розіграшу серед передплатників, повідомляє наш власний кореспондент Алла БРУСИЛОВА.