Вселити дітям з фізичними вадами віру в свої сили, дати надію на майбутнє, привернути увагу суспільства до їхніх проблем — таку мету передбачав телевізійний фестиваль, що вперше відбувся на Херсонщині.
Його ініціатором виступило піар-агентство «Віта» з Нової Каховки, котре є засновником та видавцем двох газет, одна з яких під промовистою назвою «Закаляка» розрахована на дитячу аудиторію і благодійно поширюється в дитячих освітньо-виховних закладах. Партнером газетярів у проведенні фестивалю стала обласна держтелерадіокомпанія. Її керівник, голова обласної організації Cпілки журналістів Валерій Долина зізнався, що коли побачив відеоролики, які було знято в інтернатах, то просто... розплакався.
— Ми навіть не чекали, що телефестиваль матиме такі відгуки, — розповідає Валерій Федорович. — Телефони компанії не замовкали, надійшло близько тисячі дзвінків. Люди пропонували допомогу, керівники кількох навчальних закладів просили віддати їм для здобуття освіти талановитих дітей. Ми зрозуміли: суспільство «пробудилося», коли побачило наші передачі.
Журналісти агентства «Віта» об’їздили всю область, побували в кожному інтернаті і записали на відео багатющий матеріал про талановитих дітей. А 53 учасники, котрих було відібрано телеглядачами, взяли участь у завершальному турі. Їх вітали численні благодійники з місцевих підприємців, що надали подарунки кожній дитині.
— Уже за цей короткий час вдалося вирішити питання про статус сирітства для трьох вихованців, що дає їм право на соціальну допомогу, одну дівчинку бере родина, — зазначає директор агентства «Віта» Тетяна Міщенко. — Ми дуже сподіваємося на хороші зміни в житті талановитих дітей-інвалідів.