Якщо Україна колись поновить подачу води з Північно-Кримського каналу на окупований півострів, то її кількість буде вирахувана з точністю до літра. 

Для цього на території Херсонщини вже будують сучасний вузол обліку води. Першим її елементом стала підпірна стінка мішків із піском, яка на певній ділянці бетонного русла посилить течію, необхідну для запуску великого лічильника. Ця штучна запруда у штучній споруді забезпечить і невеличкий перелив води з каналу — вона по окремому відгалуженню піде на заповнення трьох тисяч гектарів рисових чеків у Каланчацькому районі області.

Начальник управління Північно-Кримського каналу Олександр Романенко повідомив, що закупівля сучасного обладнання та монтаж лічильника коштуватиме близько двохсот тисяч гривень. Коли завершать роботи, тут сказати не беруться. Але ніякого поспіху з цим немає: адже маріонеткові керівники окупованого Криму та путінські «державні мужі» досі не спромоглися визначити юридичну особу, яка мала б укласти договір на постачання дніпровської води на півострів. Хоча без неї його мешканці ризикують залишитися не тільки без рису, а й без значної частини врожаю зернових і овочів.

Херсонська область.

На боці Херсонщини канал повноводний.

 

Фото автора.