Житомирське обласне телебачення нарешті має свою нішу в ефірі. З цієї нагоди на найбільшому в регіоні ретрансляторі, розташованому в центрі області, перерізали стрічку: тут запрацював потужний передавач, кошти на придбання якого (а це півмільйона гривень) виділила обласна рада.
Попередня історія обласного ТБ — «прийми» на різних каналах. «Відщипнули» дві години в перерві між передачами від «1+1». До того ж у найнезручніший час — з 12-ї до 14-ї години, коли передачі обласного телебачення могли дивитися хіба що пенсіонери. Та незабаром, після конкурсу, оголошеного Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, і той відрізок часу забрали, передавши його «плюсам». Обласному ТБ залишилися фактично Житомир і Бердичів, де працюють малопотужні передавачі.
Депутатів обласної ради непокоїло таке ставлення столиці до регіонального мовника. На столичних каналах, заповнених здебільшого зарубіжною кінопродукцією, життя української «глибинки» майже не видно.
Торік на сесії затвердили комплексну програму розвитку телевізійних мереж Житомирщини, розраховану на десять років. Придбання передавача для облТБ — то перший крок. Тепер місцеві програми можуть дивитися жителі більшості районів. Генеральний директор облдержтелерадіокомпанії, депутат обласної ради Віктор Бойко пообіцяв, що 16 годин щоденного ефірного часу всебічно відображатимуть життя області та інших регіонів України завдяки тісній співпраці з регіональними телерадіоорганізаціями. А голова обласної ради Архип Войтенко запевнив журналістів, що розвиток обласного інформаційного простору й надалі буде в центрі уваги місцевої влади.