Минулого четверга мешканець села Сахутівки Корюківського району Леонід Сахута з шестирічним племінником Артемом після обіду пішов у ліс за грибами. Сорокарічного дядька, який добре випив перед тим, невдовзі зморило. Він вибрав зручну місцину й заснув.
Артемко намагався розбудити дядька, та не вдалося. Тим часом вечоріло. Хлопчик вирішив іти додому сам.
Коли Л. Сахута близько 20-ї години повернувся до села, то в батьківській хаті не побачив племінника. Сільський голова Тютюнниці (Сахутівка підлягає Тютюнницькій сільраді) Леонід Кучеренко, дізнавшись про біду, відразу вночі організував пошук Артемка. До лісу прибули й працівники райвідділу внутрішніх справ.
— Ставало дедалі холодніше, — розповідає Л. Кучеренко. — Температура знизилася десь до мінус 4—5 градусів. Тому ми намагалися якомога більше прочесати лісу.
Шукали хлопчика й 15 жовтня. До прочісування лісу були залучені вчителі та учні старших класів Корюківської гімназії і середніх шкіл №1 та №2 Корюківки, жителі Домашлина, Сахутівки, Тютюнниці, працівники лісництва, міліції. Координувала пошуки районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки на чолі із заступником голови Корюківської райдержадміністрації Іваном Бузаком та оперативна група управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.
Лише о 13 годині 20 хвилин шестирічного Артемка знайшли. Нині він у дитячому відділенні райлікарні. «Хлопчик здоровий, обморожень немає, — каже медсестра Надія Захарченко. — Ми його хоч зараз можемо виписати».
— Як же ти ночував у лісі? — запитую Артемка.
— Я довго йшов. Потім побачив вовка, і почав від нього тікати. А коли майже зовсім стемніло, вийшов до копиці сіна. Заліз у неї, і так перебув ніч.
Кмітливий хлопчик у такий спосіб врятувався від морозу, але не від життєвих негараздів. У його родині випиває не тільки дядько. Нині вирішується питання про позбавлення батьківських прав матері Інни, яка після смерті чоловіка зловживає спиртним. Після лікарні хлопчика, очевидно, відправлять до притулку.
Чернігівська область.