Виноград — це не просто смачна ягода, а й комора вітамінів С, групи В, калію, кальцію, магнію, марганцю, кобальту. Плоди винограду містять фруктозу, глюкозу, органічні кислоти, дубильні, барвні та пектинові речовини, ефірну олію, каротин.
Ягоди винограду поліпшують обмін речовин в організмі, мають легку проносну, потогінну, відхаркувальну дію, трохи знижують артеріальний тиск.
Виноград є загальнозміцнювальним засобом при анемії, туберкульозі, трахеїті, бронхіті, а також при захворюваннях печінки, зниженій кислотності шлункового соку, атеросклерозі, нефриті, подагрі.
Однак варто зважити на те, що виноград протипоказаний тим, у кого цукровий діабет, панкреатит, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки.