В Одесі фінішувала чотириденна любительська велогонка, яка стартувала в Києві. Ото здивували, скажете ви. Проте...
Організатори перегонів, а це фармацевтична компанія зі світовим ім’ям «GlaxoSmіthKlіne» і PR-компанія «MTІ Consultіnq», спромоглися поставити на колесо важких на підйом бізнесменів, банкірів, фармацевтів, щоб проїхати понад 300 кілометрів у містах Кременчук, Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Змагання на швидкість проходило в командному (у складі двох осіб) і в особистому заліках, на шосе і на пересічній місцевості, яку ще називають байкерською. Ідея, судячи з того, що фінішувало майже шістдесят велогонщиків, сподобалася багатьом. Утім, ідей було багато: і відродити в країні практику корпоративних змагань, і заявити про існування вітамінного препарату «Енергін», і відірвати від комп’ютерів людей небідних і небагатих.
Як сказав на прес-конференції національний суддя Федерації велоспорту України Віталій Супрун, усе задумане втілено якнайкраще. Пристрастей не бракувало. Якщо на перших етапах «задирали носа» байкери Ново-Каховки, то вже скоро на шосе своє взяли донеччани. Їхня команда «Лідер», за назвою веломагазину, й перемогла. Друге й третє місця посіли київські команди, відповідно — «Божевільні колеса» та «Байк-про-спорт». Представник третього призера Дмитро Почиталін виборов першість у особистому заліку.
За словами глави оргкомітету велогонки Ярослава Ведмідя, вже дискутується намір зробити велогонку традиційною. А поки що переможці збираються на відпочинок до Єгипту та Криму з путівками від спонсорів.