Наприкінці минулого тижня Теодор Рєзвой, відомий одеський мандрівник, розповів про свої найближчі плани. А перед цим голова правління ВАТ «Морський транспортний банк» Костянтин Гой в урочистій обстановці вручив спортсменові міжнародну пластикову карту «Master Card Gold», що дає її власникові можливість здійснювати розрахунки за надані товари і послуги в будь-якій точці світу. Дякуючи банкірам, Теодор Рєзвой підкреслив:
— Відтепер, перебуваючи в океані, я зможу, повідомивши за допомогою супутникового телефону реквізити цієї пластикової карти, заздалегідь замовляти в портах устаткування, продукти, інші необхідні товари і після прибуття туди отримувати їх.
Відомо (про це не раз писав свого часу і «ГУ»), що восени 2001 року Т. Рєзвой здійснив одиночне плавання на весловому човні через Атлантичний океан, подолавши за 67 діб понад 5 тисяч кілометрів. Рєзвой став першим нашим співвітчизником і двадцятою людиною в світі, яка самотужки пересікла на веслах Атлантику. Теодору присвоєно звання заслуженого майстра спорту, його нагороджено орденом «За мужність» третього ступеня, а в рідній Одесі він став «Людиною року».
Які тепер плани у відомого спортсмена-мандрівника? Коли знову в похід?
— У грудні нинішнього року, — повідомив Теодор. — Цього разу спробую подолати Індійський океан...
Мандрівник планує взяти старт в одному з портів Австралії, а фінішувати — на Мадагаскарі чи Сейшельських островах. Похід, за попередніми підрахунками, триватиме від двох до трьох місяців. Одна з приватних компаній уже спорудила для нього на верфі Англії спеціального човна з склопластику і пінопласту. Цей човен — завдовжки 7,3 та завширшки 1,8 метра — дуже стійкий на воді, адже під час його конструювання використано особливості іграшки-неваляшки.
Назвав мандрівник і речі, що їх він візьме з собою: навігаційні прилади, опріснювач води, акумулятори, що заряджаються від сонячних батарей, два супутникові телефони. І, само собою, запас продовольства, переважно з сухих продуктів. Профінансує похід Товариство океанських веслувальників, що в Лондоні.
А на осінь наступного року заплановано ще одну  подорож — через Тихий океан. Теж самотужки і на веслах... Те, що він може підкорювати такі безмежні простори, Теодор Рєзвой уже довів.