Потерпілим від стихійного лиха на Львівщині уряд виділив 3,5 мільйона гривень. Із обласного бюджету також надійшли кошти для матеріальної допомоги мешканцям підтоплених сіл.
Щоб якомога швидше забезпечити нормальну життєдіяльність населення, ефективно розпорядитися коштами, згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Сендеги за районами області закріплено постраждалі населені пункти. Керівники райдержадміністрацій разом із сільськими головами вивчають кожну конкретну ситуацію. Одні сім’ї втратили все нажите за життя майно, у інших —незначні пошкодження на обійстях, а отже, потерпілих ділять на чотири категорії. Ті, що належать до першої категорії, отримують матеріальну допомогу в сумі 5 тисяч гривень. Горянам важко миритися з тим, що влада не може сповна компенсувати збитки. А представники влади витрачають багато зусиль на роз’яснювальну роботу, а саме: з природою треба рахуватися! І не варто будувати хати навіть біля невеличких потічків, які вмить перетворюються на некеровані бурхливі потоки. До того ж лише поодинокі мешканці гірських сіл страхують своє майно та будівлі й нині — у виграші: страхова компанія «Оранта» вивчає збитки своїх клієнтів, і вони отримають належну компенсацію.
Рятувальні служби мають немало клопотів і з любителями гострих відчуттів. Бо попри штормові попередження група львівських школярів і четверо дорослих опинилися в горах. Селевий потік забрав їхні намети й усе спорядження. На допомогу дітям прийшли мешканці села Кам’янки. А допоки прибули рятувальники, двоє підлітків — Іван Хомин та Роман Васильченко — схопили мотузки та заходилися витягувати переляканих туристів із невеликого острівця посеред потоків на берег. На щастя, обійшлося без жертв, але тепер відповідним службам належить з’ясувати, чому діти опинилися в горах.
Тож тим, хто має намір провести відпустку чи канікули в Карпатах, поки що варто зачекати...