Свій перший ювілей — 5 років від дня заснування —відзначає гільдія власних кореспондентів, які репрезентують центральні ЗМІ в Одеській області. Об’єднавшись на професійній основі, кожен із журналістів у своїй творчій роботі дотримується вимог та спрямованості того видання, яке він в регіоні представляє. Та водночас члени гільдії чимало проблем розв’язують спільно: домагаються доступу до необхідної інформації, влаштовують у своєму офісі зустрічі з цікавими людьми й офіційними особами, виступають на захист колег, на яких, бува, «наїжджають» аж надто заповзятливі чиновники чи й кримінальні авторитети, мають змогу, нарешті, істотно розширити аудиторію читачів власних газетних матеріалів.
Останнє — завдяки заснованій гільдією газеті «Окна», яка заповнює свої сторінки передусім найцікавішими й найзлободеннішими публікаціями одеських власкорів у центральних ЗМІ. «Окна» тепер є чи не найпопулярнішою газетою в Одесі, її швидко розкуповують, незважаючи на доволі солідний тираж і на те, що вона не вміщує програм телепередач, до останнього примірника.
Саме в ці ювілейні дні гільдія власкорів започаткувала свою іменну стипендію, що вручається майбутнім журналістам, — кращим студентам Одеського національного університету імені І. Мечникова. Досвідчені «акули пера» вирішили брати участь у підготовці гідної журналістської зміни.