Всеукраїнський фестиваль національних культур, за підтримки спеціального Указу Президента країни, відбувся 6—7 серпня в Ізмаїлі. В ньому взяли участь болгари і поляки, німці та греки, росіяни і євреї, угорці й румуни, корейці й цигани, кримські татари і вірмени, представники багатьох інших етносів та їх національно-культурних товариств із усіх регіонів України.
На величезну концертну залу перетворився центральний стадіон Українського Дунайського пароплавства, де виступило близько 300 самодіяльних виконавців народних пісень, музики і танців. Кожен номер концерту, хоч би якою мовою він виконувався, чиї б традиції не відтворював, супроводжувався оплесками численних глядачів і слухачів.
Учасники свята могли також відвідати міську картинну галерею, де експонувалася виставка прикладного мистецтва. Учасників фестивалю, покликаного сприяти подальшому розвитку національних культур етносів нашої країни, вітали представники влади та почесні гості з Києва і Одеси.
...і «Витоки толерантності» на березі моря
А недільного надвечір’я багатомовним гамором наповнився табір «Молода гвардія», розташований у мальовничому парку на березі Чорного моря в одеській Лузанівці. Тут відбулося відкриття 3-го міжнародного міжнаціонального табору «Витоки толерантності» — оригінальної моделі виховання у підростаючого покоління поважливого ставлення до представників різних національностей. Відомо, що два попередні роки такий табір функціонував у Хусті Закарпатської області, а тепер перекочував на Одещину. Не випадково, звичайно, адже Причорномор’я населяють представники більш як ста національностей і народностей. Тут вони співіснують у дружбі, взаєморозумінні й повазі один до одного. В таборі «Молода гвардія» зустрілися представники 17 національностей — діти віком від 12 до 16 років. Їхніми вихователями стали представники національних громад.