4 серпня пасажирський поїзд Одеса—Івано-Франківськ, що вирушив з перону причорноморського міста о 12 годині 52 хвилини, пішов не звичним маршрутом — через Молдову, а, роблячи солідний «гак», в обхід території сусідньої країни. Його шлях тепер пролягає через Жмеринку, Вапнярку, Кам’янець-Подільський та інші українські міста. Водночас припинили свої рейси дизель-поїзди Молдовської залізниці, що ходили з Кишинева на Одесу і Сімферополь та у зворотних напрямках. Причина цього — конфліктна ситуація у стосунках між Кишиневом і Тирасполем, що призвела до заблокування залізниці мешканцями Придністров’я у районі станції Бендери.
Загинула під уламками сходів
Одна людина загинула й одну травмовано в результаті обвалу мармурових сходів в готелі «Красний» на вулиці Пушкінській, в Одесі. Нині цей будинок, споруджений наприкінці позаминулого століття, реконструюють, там ніхто не мешкає. Жертвою стала 32-річна працівниця фірми «Каштан» — інвестора реконструкції, постраждав також 42-річний будівельник. За фактом загибелі людини порушено кримінальну справу. Під час її розслідування буде з’ясовано, очевидно, причину обвалу сходів на всіх чотирьох поверхах готелю водночас.
Госпіталізовано ще дев’ятнадцять солдатів
До госпіталізованих раніше 13 солдатів строкової служби, які працювали на будівництві автобана Київ—Одеса (про цю надзвичайну подію «ГУ» повідомляв 4 серпня), додалося ще дев’ятнадцятеро. З Любашівської центральної районної лікарні, куди всіх хворих спочатку доставили і де надали їм першу медичну допомогу, пацієнтів перевели до Балтського військового госпіталю. Їхній стан оцінюють як середньої тяжкості. У дев’яти пацієнтів підтверджено діагноз «дизентерія». Найімовірнішим джерелом зараження фахівці називають забруднену зливами воду в криницях, що її вживали солдати.
Сторінку підготував Георгій ВОРОТНЮК.