У селян Чернігівської області напружена пора — йде заготівля кормів на зиму. Уже скошено сіяні та природні трави на площі 110 тисяч гектарів, заскиртовано та перевезено на ферми 75 тисяч тонн сіна. Фактично — це по тонні на корову. Але ж ще очікують зібрати непоганий врожай і з другого укосу.
...Цьогоріч у ТОВ «Березнянський» сіно заготовляє механізований загін. Сільгосппідприємство купило нові косарку та прес-копнувач, тож обходиться практично без ручної праці. 
Я під’їхав на луг, де ще лежали висушені валки. За якусь годину кормозаготівельний загін впорав багатогектарну площу. Тон у роботі усім задавав Сергій Удовенко, який швидко згрібав висушену траву. Її за ним спресовував Борис Тетянін. Великі круглі спресовані тюки сіна Іван Якуб стягнув копновозом до купи, а Григорій Пінчук навантажувачем склав їх на причепи Т-150, яким керує Василь Сердитих. Кілька людей, а стільки виконаної роботи!
— Ми плануємо заготовити 350 тонн сіна, — зазначив у розмові директор ТОВ «Березнянський» Михайло Ємець. — І вже незабаром наблизимося до цієї цифри. Щодня додаємо у сховище 20 тонн запашного сіна.
Погода сприяє «косарям», і є надія, що Придесення буде не тільки з поживним запасом кормів на зиму, а й матиме добре молоко до самої весни.
Чернігівська область.