Напевне, не залишилося у Білозерському районі людини, про яку не писала б журналіст Любов Лагутенко. Чверть віку віддала вона роботі в районній газеті «Придніпровська зірка», творчий колектив якої очолює. Доробок головного редактора дістав належну оцінку — цьогоріч, на професійне свято українських журналістів, їй було присвоєно високе звання заслуженого журналіста. 18 липня Любов Лагутенко відзначає ювілейний день народження.

У дитинстві вона мріяла про сцену. Не було в школі гуртка художньої самодіяльності, де Любов не брала б участі. Танцювала, співала, малювала, й усі головні ролі у шкільних виставах випадало грати їй.. А коли у колі друзів танцювала «циганочку з виходом», щодо життєвого покликання сумнівів ні в кого не виникало. А ті, хто згодом бачив розкішні сукні для наречених, котрі після уроків, вечорами, дівчина шила, підробляючи на хліб молодшим сестрам, вважали, що з неї вийде висококласна модистка. Та вона зупинила свій вибір на журналістиці. І віддала їй 40 років життя!

Починала в Білозерській районці, звідки отримала направлення до Київського державного університету. На захисті диплома роботу Любові Лагутенко назвали доробком зрілого журналіста й запропонували продовжити навчання в аспірантурі. Вона повернулася додому, в «Придніпровку».

Уже маючи за плечима солідний творчий багаж, Любов Лагутенко стала першим редактором щойно заснованої газети «Херсонская неделя» — популярного згодом додатку до обласної газети «Наддніпрянська правда», що виходив 60-тисячним накладом.

Є в її трудовій книжці ще один запис — досвідченим журналістом, за покликом романтичної вдачі подалася аж на Камчатку — редагувати одну з районних газет. Випадково, познайомившись на відпочинку з тамтешніми колегами, котрі саме бідкалися, що звільнився редактор, не роздумуючи, пристала на пропозицію. Коли ще випаде можливість більше пізнати світ, збагатитися враженнями, досвідом, спілкуванням з новими людьми! І знову повернулася до рідної «Придніпровки». За п’ять років редакторської роботи Любові Лагутенко газета помітно змінила своє обличчя, наповнилася новим змістом, життєвими буднями й звершеннями району в умовах незалежної держави.

— Журналістика, посідаючи головну роль у житті, забирає тебе всього для роботи, але й набагато більше дає можливості для змістовного наповнення буття, свідомості, — каже ювілярка. — Я вдячна долі, що вела й веде мене стежками, прокладеними серед рідної землі, серед славетних моїх співвітчизників, дорогами їхніх звершень і невдач, дорогами, де мене чекають читачі, для яких живу на цім світі...

Херсон.

Журналісти Херсонщини щиро вітають редактора Білозерської районної газети «Придніпровська зірка», виконавчого секретаря обласної організації НСЖУ, заслуженого журналіста України Любов Лагутенко з ювілейним днем народження. Многая літа тобі, колего!