Інженер-будівельник і архітектор за фахом та досвідом, Іван Власенко дуже шкодує, що не здобув ще й освіти біолога та медика. Як би це йому зараз знадобилося! Бо Іван Федорович одержимий метою побудувати у Дніпродзержинську піраміду. Не таку, як у Хеопса, але мінімум 44-метрову — задля порятунку міста й екологічного оздоровлення регіону. У чудодійних властивостях піраміди він не сумнівається. Його більше дивує інше. Люди для очищення від скверни й досі зводять храми — то чому не зводять піраміди, здатні на ще більші дива? Може, тому, припускає Власенко, що древні піраміди будували не земляни, а пришельці? А що коли ми самі почнемо зводити піраміди?
Це лише гіпотеза архітектора Власенка. А має бути і його піраміда. І вона буде. Уже є чоловік, який зголосився допомогти Іванові Федоровичу.
Голод — не тітка...
Олександр Голод виріс у Новомосковську. Закінчив мехмат Дніпропетровського університету. Працював у космічному КБ «Орбіта». Заснував тут один із перших науково-виробничих кооперативів, який не вижив, насмішки задавили! Олександр захопився вивченням енергетичних явищ, що відбуваються в чотиригранних пірамідах. І пропонував усім зацікавленим будувати такі піраміди. Оце й викликало глум.
Хоча в своїй експериментальній піраміді Олександр Юхимович досяг вражаючих результатів. Насіння овочів, кукурудзи і соняшнику, яке він по кілька днів тримав у піраміді, напрочуд дружно та сильно проросло і дало урожай, утричі вищий, ніж «необроблене». Помідори й огірки, котрі того року повсюди страждали від хвороб, зволоженості й кислотних дощів, на грядках Голода вродили немовби зовсім в іншій зоні!
Чому так сталося, Олександр Юхимович не одразу зміг пояснити. Але збагнув, що будь-де ставити піраміди не варто. Треба шукати сприятливі місця, як при копанні криниць. Тільки тут треба шукати енергетичні земні «джерела», пов’язані з зустрічними космічними струменями енергії. А пропорції та розміри граней пірамід обов’язково мають витримуватися за так званим золотим перетином. Бо в єгипетських пірамідах правило золотого перетину витримане до міліметра.
Так от, в експериментальній піраміді Олександр Голод виявив, що тут змінюють традиційні свої властивості не лише рідини, а й тверді тіла. А вода замерзає лише після мінус 38 градусів Цельсія. А головне, що кожен, хто проводив бодай день-два в піраміді, почував себе здоровішим і бадьорішим. Хворий одужував. Трави довкіл ставали зеленіші, густіші й вищі.
Це було відкриття Голода: піраміди генерують енергію землі й космосу, очищають нею довкілля. Вони повертають природу до первісного стану, вмикаючи механізми самовідтворення і самозбереження. Дніпропетровські друзі Олександра Юхимовича казали, що Голод порятує всю ноосферу нашої планети. Навіть перефразували відоме прислів’я, що Голод — не тітка!
Але підтримки вдома не було. І в 1991 році, як Україна здобула незалежність, Голод переїхав до Москви. Створив та очолив там науково-виробниче підприємство «Гідрометприлад». А тепер оце архітектор з Дніпродзержинська Іван Власенко «повертає» Голода додому, спокусивши проектом збудувати і тут піраміду.
Або пан, або пропав
В околицях Москви, на 38-му кілометрі Ризького шосе, є 44-метрова склобетонна піраміда Голода. Одна з тридцяти, які він побудував — у Воронежі, Астрахані, Єкатеринбурзі, Петрозаводську, Тольятті, Ростові, Сочі, Бєлгороді, в Башкирії, в Узбекистані. Точніше, будувала їх заснована «Гідрометприладом» компанія АБО (АБО —адаптація біологічних об’єктів, технологія, розроблена колективом Олександра Юхимовича). Технологія передбачає спорудження ажурних пірамід зі спеціальних матриць, які дають змогу значно посилювати й концентрувати процеси, що відбуваються всередині споруд і навколо них.
Йдеться про процеси, що на диво сприятливо впливають на живі організми та навколишнє середовище. Перші результати досліджень переконливо свідчать: це реальна можливість змінювати на краще екологічну ситуацію. Доктор біологічних наук і професор кафедри геоботаніки, грунтознавства та екології Дніпропетровського національного університету Анатолій Травлєєв, ознайомившись із технологією АБО та наслідками її втілення, уже не сумнівається, що фізичні, біологічні та хімічні процеси, які відбуваються під впливом пірамід Голода, спроможні знешкоджувати навіть «кладовища» бактеріологічних, хімічних та ядерно-радіаційних відходів, не кажучи вже про звалища токсичних чи просто твердих продуктів сировинно-матеріального виробництва.
Одну зі своїх пірамід Олександр Голод облаштував на даху лікарні в Тольятті. Медики свідчать, що вона допомагає пацієнтам швидше, ніж зазвичай, одужувати. А поруч, у пологовому відділенні, препарати, «оброблені» в піраміді, майже миттю покращують самопочуття породіллям і новонародженим. Навіть у найтяжчих випадках. Піраміда на території однієї зі здравниць Сочі служить для відпочивальників реабілітаційним центром, що повертає снагу, силу і здоровий дух.
В Астрахані піраміду за технологією АБО побудували на замовлення тамтешнього підрозділу «Газпрому», занепокоєного екологічною ситуацією в містечку біля Аксарайського газоконденсатного родовища. І за неповні три роки люди й тварини практично перестали страждати тут від того, чим дихають, що п’ють і їдять. Це О. Голод і передбачав. Бо ще раніше він звів 22-метрову піраміду на околиці Осташкова, на березі озера, довкола якого вже гинула флора. А нині ожили квіти, що давно були занесені до Червоної книги і в цих місцях вважалися вимерлими...
Втім, хіба не досить того, що в пірамідах Голода явно позитивною енергією «заряджаються» і продукти харчування та напої, щоб усвідомити: все це не фантазії, не вигадки на грані дивацтва та чаклунства. Кристали, які Олександр Юхимович вирощує у своїх пірамідах, годяться для закладання кільцями або по периметру довкіл великих екологічно занехаяних мегаполісів чи промислово-забруднених територій, і це служить оздоровленню довкілля, повітряного та водного басейнів, навіть підземних водоносних шарів. А почалося з того, що російські космонавти випробували інформаційні матриці, створені за технологією АБО, на космічній станції «Мир». Після цього компанії АБО замовили виготовлення «фірмових» кристалічних матриць, щоб укласти їх уздовж кільцевих автомагістралей навколо Москви.
— А хіба нам, на Дніпропетровщині, не час вирішувати свої екологічні проблеми? — питає Іван Власенко. — Нам же воістину АБО пан, АБО пропав.
Майбутнє Блакитного озера
Ймовірно, що свою піраміду Іван Федорович змонтує біля Блакитного озера, що виникло на місці піщаного кар’єру в районі Єлизаветівки. Коли будували лівобережний Дніпродзержинськ, тут брали пісок. А потім природа сама утворила величезне озеро джерельної води. Виник своєрідний курортний мікроклімат. Райський куточок серед захаращеної відвалами металургійного та уранового виробництва землі! То чому б не скористатися живучістю цього острівця природи, допомогти йому, а не забруднювати, що вже почали робити?
І не варто недооцінювати піраміди. У Дніпропетровську є доктор геолого-мінералогічних наук, професор і академік Геннадій Крикунов, який усе життя вивчає аномальні явища, в тім числі й пов’язані з пірамідами. Вони справді зберігають багато знань, котрі явно не могли бути доступні давнім людям. Звідки за 5 тисяч літ до нашої ери могли знати про золотий перетин, число p, основи кристалізації, будову космосу, параметри нашої планети, трепанацію черепа і молекулу ДНК? А всі ці дані є не тільки в піраміді Хеопса.
А головне — Геннадій Крикунов згоден: піраміди спроможні впливати на довкілля. Геннадій Миколайович зробив експериментальну дерев’яну піраміду за подобою Хеопсової. І переконався, що перебування в ній покращує здоров’я та самопочуття. Відвідувачі не приховували, що переживали неймовірну радість, піднесення духовних і фізичних сил. Тож є надія, що задум архітектора Івана Власенка здійсниться. Що знайдуться серед бізнесових та владних структур регіону люди, які підтримають його.
 
Дніпродзержинськ—Москва—Дніпропетровськ.