У Кривому Розі та Зеленодольську Апостолівського району Дніпропетровська податкова міліція виявила і знешкодила два підпільні «нафтоперегонні» міні-заводи. Набагато потужніший криворізький було обладнано цілком пристойним промисловим технологічним устаткуванням, а «периферійний», у Зеленодольську, — лініями, які «пани самі склепали». Одначе все інше відбувалося за єдиною схемою. Завозили бензол, сяк-так очищали, далі змішували з бензином А-76 — і... будь ласка, високооктанове пальне А-95. Уявляєте?
Податкові оперативники вилучили 37 тонн бензолу і дві тонни вже «чистого» бензину. Плюс 20 тонн дизельного палива і майже 18 тонн усіляких мастил. Судячи з усього, не дуже й багато, якщо зважати на реальну продуктивність «старателів». Просто на відсутність попиту вони не скаржилися. Працювали, що називається, з коліс на колеса.
Збували свою ліву продукцію переважно до Криму та сусідньої Запорізької області, але частково не забували й про рідну Дніпропетровщину. Нині діяльність підприємливих суб’єктів, котрі тісно співпрацювали з «нафтогонщиками», з’ясовують слідчі органи. Сумніватися ж у прибутковості ділків не доводиться. Як ото подорожчало і в Дніпропетровській області автомобільне пальне, так досі й не дешевшає. Хоча зниження цін другий тиждень поспіль обіцяє тутешня влада.