Директора кіровоградської української гімназії імені Т. Шевченка, заслуженого вчителя України, депутата обласної ради Віктора Громового наказом начальника управління освіти міськвиконкому минулого тижня звільнено з посади. Як зазначено в документі: «За одноразове грубе порушення трудових обов’язків».
З попередніх публікацій читачі «ГУ» знають про перипетії, які останнім часом відбуваються навколо цього навчального закладу. Кілька місяців тому педагогічний колектив, протестуючи проти безпідставних, на думку вчителів, перевірок правоохоронних та контролюючих органів, вдався до безпрецедентної акції — безстрокової голодовки. Вже тоді у закликах педколективу лунало занепокоєння, що метою цілеспрямованих проти гімназії заходів є саме звільнення Віктора Громового.
Нині, спостерігаючи за розвитком подій, неважко повірити, що справа таки стосувалася особисто Віктора Громового.
З приводу свого усунення від посади екс-директор провів прес-конференцію, на якій розшифрував журналістам, що мається на увазі під «одноразовим грубим порушенням трудових обов’язків».
За його словами, 29 березня під час уроку фізкультури в одному із шостих класів було травмовано дитину. Діти грали у футбол і випадково м’яч вцілив у живіт дівчинці, внаслідок чого у дитини було пошкоджено ребра. Спеціально створена у школі комісія провела розслідування інциденту, вчитель фізкультури та медсестра отримали догани.
Віктор Громовий зазначив, що щиро жалкує з приводу того, що дівчинка отримала травму, однак, за його словами, у гімназії навчається 860 учнів, а життя є життя і таких прикрих моментів уникнути важко. Він переконаний, що якби така історія сталася в іншому навчальному закладі, далі вже зазначених висновків комісії справа не пішла б...
Парадокс нинішньої ситуації екс-директор вбачає також у тому, що з посади його «пішли» у ранзі кращого директора України. Також він повідомив, що пропрацював у навчальному закладі 12 років і за цей час йому таки вдалося створити новаторський навчальний заклад.
Толерантно уникаючи називати імена кривдників і своє бачення істинної причини власного звільнення, Віктор Громовий усе-таки повідомив журналістам, що має намір оскаржувати наказ про звільнення у судовому порядку.