Німецькі телеглядачі, котрі сподівалися на перемогу свого співака Макса на конкурсі «Євробачення», були розчаровані його восьмим місцем. А колеги популярного телеведучого і виконавця Стефана Рааба, котрий теж колись не переміг на цьому конкурсі й намагався взяти реванш, підготувавши до нього Макса, не минали випадку, щоб не засадити шпильку в його болюче місце. Одна з них навіть запитала, чи не збирається він запросити Руслану, щоб поговорити з нею. Він пообіцяв і сказав, що на розмову запросить, якщо це так можна буде назвати.
Ті, хто дивився пряму трансляцію не тільки з самого концерту, а й з прес-конференції Руслани, напевне звернули увагу, що вона спілкується з журналістами українською через перекладача, хоча зазвичай сучасні молоді виконавці вже роблять це англійською. Коментатор у зв’язку з цим не втримався від сарказму: «Як миленько: вона приїхала з перекладачем!». У телесюжеті, в котрому показували нашу зірку під час приїзду до Стамбула, вона чомусь розмовляла російською (можливо, у господарів забракло перекладача з української?), тому журналісти й запустили вислів про «російську виконавицю, котра приїхала з Києва». Щоправда, це було байдуже, оскільки Руслана говорила про те, що ліжка в готелі, де вона мала жити з чоловіком, чомусь стоять окремо й подружжя негайно почало зсовувати їх докупи. Крім того, наша «російська» співачка на тлі українського прапора, яким над нею розмахував котрийсь із учасників балету, кілька разів повторила, що перемогу вона зі своїм колективом відзначила... горілкою, закусюючи салом.
Стефан Рааб виконав обіцянку і запросив Руслану в свою передачу «tv-total». Зазвичай він спілкується з гостями англійською, якщо ті не володіють німецькою. З Русланою розмови не вийшло, зате вона виконала свою зоряну пісню з танцем. Після того юна леді, стрибнувши зі сцени й розцілувавши ведучого, вручила йому... пляшку «Гетьмана», пояснивши, що це є «україніше водка».
Ніяка це не «водка», Руслано, а наша горілка. Втім, не це головне: треба було бачити вираз обличчя телеведучого, гострого слівця котрого остерігаються і політики, і колеги. Цього разу в нього їх забракло. В країні, де до вживання алкоголю ставляться більш ніж несхвально, витрачаючи величезні кошти на пропаганду здорового способу життя, це було просто нечувано — ось так робити рекламу алкоголю! Крім того, коли вже хто виходить на європейський ринок зі своїм продуктом, то він має відповідати всьому набору тамтешніх стандартів — зі здоровим способом життя і англійською включно. Щоб бодай хоч уміти поговорити нею «про життя».
Чому співачка роздаровує сувеніри після виступу, хоча мало б бути навпаки, та ще й горілку? Можливо, в такий спосіб вона формує якийсь свій новий імідж, адже її турне, як переможниці «Євробачення», лише розпочинається. Справа, безперечно, приватна, але навряд чи це найкращий вибір. Не перебирай, Руслано! Вже краще розмахуй жовто-блакитним після виступів. Теж трохи дивно, але нікому не зашкодить і принаймні зрозуміло. А то виходить якась ті-ді-рі-ді-дана...
Франкфурт-на-Майні.