У знаменитому селі Криворівня 2-4 травня відбудеться фестиваль карпатської туристичної культури «Черемош-Фест 2014», що цьогоріч проходитиме під гаслом: «Зроби порядок навколо себе і не буде розладів в Україні!». 

«Концепція фестивалю — поєднання трьох елементів: горянського, туристичного та музичного, — розповіла представниця оргкомітету Ольга Валуєва, — крім якісної музики, гостям запропонують майстер-класи, екскурсії, походи у гори, переправи, рафтинг Черемошем, веломандрівки». 

У музичній частині фестивалю планується виступ гуртів «Триставісім», «Kozak System, «Фліт», «Гуцул Каліпсо», «Тарута», «Петрос», «Один в каное» та інших. 

Заступник директора Ужанського національного природного парку Валентин Волошин зазначив, що фестиваль задумувався як протест проти забудови річок та сучасного туризму, що руйнує екосистему. «Хотілося б показати, що існує інший туризм — свідомий, не виснажливий для природи», — підкреслив він. 

Свято проходитиме на стадіоні, неподалік якого розіб’ють наметове містечко. Для тих, хто зголоднів, працюватиме чайна «Карпатські зорі», де можна буде випити чаю з місцевих трав та скуштувати солодощів. На майстер-класах навчатимуть готувати гуцульські голубці та борщ, а у величезному казані на сто літрів виготовлятимуть сир.

Ірина БРЕЗА, Василь НИТКА.