Майже два десятки кращих дитячих футбольних команд з кількох сільських районів і всіх міст Дніпропетровської області, укомплектованих учнями 3—5 класів, у двох вікових групах розіграли на травневі свята призи знаменитого нині українського форварда Андрія Шевченка.
Це був начебто другий уже такий турнір, а насправді перший. Просто з легкої руки доброго приятеля і навіть кума Андрія Шевченка, голови Дніпропетровської обласної федерації футболу Андрія Павелка, торік тут провели змагання юних футболістів тільки двох районів обласного центру на призи Андрія Шевченка. Але цього року, підтримуючи прагнення Федерації футболу України запроваджувати уроки з футболу в загальноосвітніх школах, ліцеях та гімназіях, саме для учнів і влаштували турнір. На що дав згоду Андрій Шевченко. Відтепер ці змагання тут хочуть зробити традиційними.
Не помилилися, до речі, що запросили учнів і з сільських шкіл. Вони найбільше вразили та подивували своїми здібностями. Хоча серед третьокласників у фіналі хлоп’ята СШ №139 з Дніпропетровська і здолали опір ровесників із села Ниви Трудової Апостолівського району, одначе в дуже упертій і майже рівній боротьбі. А ось серед п’ятикласників учні села Новоіванівки Нікопольського району, навпаки, жодних шансів не залишили вихованцям іншої дніпропетровської школи — № 62. Кращим бомбардиром турніру став юний футболіст з Новоіванівки Андрійко Шевченко. Віднині він гратиме під сьомим номером в іменній футболці свого тезки та однофамільця і, звичайно, кумира. Мало кому таке щастя випадає в житті!