Тарифи на комунальні послуги у Дніпропетровській області завищено. Такого висновку дійшли фахівці Контрольно-ревізійного управління, перевіривши фінансово-господарську діяльність підприємств житлово-комунальної служби.
Комунальне господарство області на межі банкрутства. Тогоріч його збитки перевищили 100 мільйонів гривень. Чи винні в цьому споживачі? Мало не 50 (!) мільйонів гривень комунальні структури недорахувалися тільки через виробничі втрати. У Павлограді та Кривому Розі у трубопроводі втрачається 60 відсотків води, що подається, а в середньому в регіоні — 35 відсотків. Схожа ситуація і з теплом: з населення здирають майже вдвічі більше грошей. За словами начальника КРУ в області Володимира Чайки, комунальники не оновлюють господарство роками. А встановлення лічильників води й тепла не стимулюють, бо невигідно їм.
До речі, ревізори виявили 90 тисяч неврахованих споживачів комунальних послуг. Фірми, торговельно-сервісні «точки», бізнесово-підприємницькі осередки тощо. Компенсацію збитків комунальники, зрозуміло, намагаються перекладати на населення.