Минулого четверга, прийшовши з роботи, більшість тернопільців побачили: з кранів навіть не капає. Погрози ВАТ «Тернопільобленерго» від’єднати об’єкти комунального підприємства «Тернопільводоканал» від енергопостачання, що лунали останнім часом, стали реальністю. Як карати, то відчутно, вирішили, мабуть, енергетики і знеструмили насосні, котрі подають воду з Верхньоівачівського водозабору, який живить дві третини населення міста, переважно «спальні» мікрорайони.
Борги енергетикам перевищують шість мільйонів гривень, вони постійно зростають. Половина з них — пеня і штрафи за заборгованість. Директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма стверджує, що оплата населення за послуги водопостачання транзитом іде енергетикам, на розвиток підприємства майже нічого не залишається. Тим часом мережі зношені, насосні станції також потребують ремонту. Керівник наполягає на підвищенні тарифів на водопостачання майже на 80 відсотків. У цьому його підтримує міська влада. Депутати міської ради, зібравшись того дня на сесію, так нічого й не вирішили щодо відновлення водопостачання. Отже, тернопільці мають перспективу і у вихідні сидіти без води.
Багато хто з городян вважає: ситуацію дійові особи розіграли, щоб мати підставу вже вкотре підвищити тарифи. Такі спроби керівництво «Тернопільводоканалу» робило давно, але тернопільці активно протестували. Тепер їх поставили перед фактом...
Тернопільська область.