Кафе і ресторани вражають розмаїттям екзотичних коктейлів. Але, на жаль, вони не завжди доступні за цінами. А чи можна щось феєричне приготувати в домашніх умовах?
Сергій СУХАНЮК.
Калуш
Івано-Франківської області.
Розповідає Андрій САМІЙЛЕНКО, бармен:
— Будь-який екзотичний, смачний коктейль можна легко приготувати вдома. Але, щоправда, й інгредієнти потрібні відповідні. Адже, незвичайність напою полягає в незвичайному підборі продуктів. Я розповім про найпростіші і досить-таки смачні коктейлі, які здивують гостей і прикрасять будь-який святковий стіл.
«Ананасовий» коктейль
Продукти: ром — 45 мл,
лимонний сік — 1/2 чайної ложки,
ананасовий сік — 20 мл.
Ці компоненти треба змішати з льодом у шейкері, добре збити і процідити в спеціальний келих для коктейлю. Рекомендую подавати відразу після приготування.
 «Полярна ніч»
Продукти: морозиво — 100 гр,
ром — 25 мл,
шампанське — 50 мл,
кубик льоду.
У тонкий келих покласти кубик льоду і дві столові ложки морозива. Потім полити ромом (ром можна замінити коньяком або лікером), після чого обережно, з ножа, влити шампанське, щоб з усіх боків оточити морозиво. Відразу подавати до столу з соломинкою.
«Кривава Мері»
Продукти: горілка — 100 мл,
томатний сік — 200 мл,
сіль і перець за смаком.
У келих наливають томатний сік, додають сіль і перець за смаком. Потім з ножа наливають горілку. Вона лягає другим прозорим шаром. Коктейль зазвичай подають охолодженим одразу після приготування.
«Трійка»
Продукти: коньяк — 30 мл,
горілка — 30 мл, вишневий лікер — 30 мл, лід.
Усі компоненти змішати у шейкері з льодом. Цю суміш вилити через ситечко у високий конусоподібний келих (келих і соломку попередньо прикрасити цукровою кіркою).
«Нахабна мавпа»
Продукти: горілка — 20 мл,
білий ром — 20 мл,
апельсиновий сік — 75 мл.
З’єднати інгредієнти у змішувальній склянці із льодом і розмішати. Подавати можна у склянці.