Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізномаїття).
Законопроект містить, зокрема, пропозиції щодо коригування заборон використання тварин при проведенні іспитів, змагань і притравки мисливських собак, а також у видовищних заходах. Також нормами законопроекту передбачено вдосконалення умов природокористування на територіях природно-заповідного фонду.
Народні депутати взяли до уваги висновок Комітету з питань бюджету, відповідно до якого законопроект має вплив на показники бюджету (збільшуючи видатки державного та місцевих бюджетів, а також надходження державного бюджету за умови виявлення відповідних правопорушень), відтак у разі прийняття відповідного закону до 15 липня 2014 року, він має набирати чинності не раніше 1 січня 2015 року, а якщо після 15 липня 2014 року — не раніше 1 січня 2016 року (або 1 січня наступного за цим роком, залежно від часу прийняття закону).
Учасники обговорення наголосили також на тому, що міжнародні документи, ратифіковані Україною, зобов’язують привести українське законодавство з охорони біорізномаїття у відповідність до них.
За повідомленнями Інформаційного управління Верховної Ради України.