Підприємства й організації Тростянця, намагаючись витягнути з ями село, знову надають хліборобам району безвідсоткову позику під майбутній урожай. Найбільший внесок нинішнього року зробив колектив ВАТ «Хлібозавод «Залізничник», який перерахував на весняно-польові роботи понад 80 тисяч гривень.
Безплатні інтернет-центри
У рамках проекту Посольства США в Україні «Інтернет для читачів публічних бібліотек» Централізована бібліотечна система Сум отримала від уряду Сполучених Штатів 1,2 мільйона доларів. Завдяки цьому в сумських бібліотеках для читачів облаштовують безплатні інтернет-центри.
Держава повертає борги
У Сумах відкрився третій в Україні «Кризовий центр соціально-психологічної допомоги», який надаватиме комплексну соціально-педагогічну, соціально-медичну, психологічну, соціально-економічну, юридичну та інформаційну допомогу дітям, молоді і молодим сім’ям, які зазнають насильства або перебувають у кризових ситуаціях. Пацієнти центру проходитимуть безплатно реабілітацію та лікування і амбулаторно, і стаціонарно.
Хворих — на... смертельну «дієту»
Так вирішила сесія Сумської міськради під час затвердження бюджету на охорону здоров’я на 2004 рік. «Демократичність» вердикту зумовлена нестачею коштів у міській казні. А відтак загальна вартість одного ліжко-дня у лікарняних закладах міста нинішнього року зменшилася проти минулого на 50 відсотків і становить менш як шість гривень. На харчування хворому виділятиметься 2,8 гривні і 3,2 гривні — на медикаменти.
40 хвилин мужності
Майже півкілометра наздоганяла у вечірніх сутінках пенсіонерка Ірина М. трьох злодіїв.
Вони поцупили в неї на ринку гаманець з документами та шестистами гривнями. А наздогнавши, силоміць (де й сили взялися) затягла одного з них до магазину, де хвилин сорок й утримувала до приїзду наряду міліції.
Яким же було її здивування, коли дізналася, що у розшуках затриманого нею професійного кишенькового злодія правоохоронці аж кількох областей України уже давно з ніг збилися. Отож мужня жінка не лише повернула свої гроші, а ще й отримала подяку від керівництва МВС міста Суми.