У Львові пасажирам, які користуються маршрутками, запропоновано відмовитися від проїзду в режимі «оселедці в бочці».

І перевізників, і пасажирів схвилювала ініціатива в. о. начальника міського управління міліції підполковника Михайла Курочки. Керманичі транспортних структур дружно запротестували. Мовляв, якщо перевозити лише сидячих пасажирів, доведеться мало не вдвічі збільшити вартість проїзду. А що мають робити сердешні львів’яни? Вони позамерзають на зупинках, бо годі буде дістатися на роботу чи додому. Втім, працівники міліції керуються законодавством України, що зобов’язує перевозити лише сидячих пасажирів.

— З початку місяця з вини водіїв сталися десятки дорожньо-транспортних пригод,— пояснює підполковник Курочка.— Є жертви. Лише за два дні працівники ДАІ виявили 214(!) порушень. Переповнені маршрутки на руку і для спритних кишенькових злодіїв. Щодня тут трапляється кілька пограбувань. Перевізники нині кажуть, що перевозити лише сидячих пасажирів нерентабельно. Але коли домагалися ліцензій, напевне ж прораховували економічний зиск.

Водіїв штрафують, а вони охоче платять вісім гривень з копійками і... їдуть собі далі.

Свого часу маршрутки почасти вирішили проблему міських перевезень. А нині мешканці міста, схоже, існують винятково для того, щоб перевізники могли робити свій бізнес за будь-яку ціну.

На адресу Михайла Курочки надійшла пропозиція від асоціації «Львівський пасажирський транспорт». Її керівник Роман Лобода пропонує компромісний варіант: визначити, скільки стоячих пасажирів можна везти в маршрутці тої чи тої модифікації. Однак підполковник Курочка наполягає на своєму: жодного!

Львів.