Одразу три об’єкти галузі охорони здоров’я на Закарпатті (в недалекому минулому — довгобуди) разом із Новим роком справляють новосілля.
Це обласні — кардіологічний диспансер, Центр профілактики і боротьби зі СНІДом в Ужгороді та хірургічне відділення обласної дитячої лікарні в Мукачевому. Саме вони стали пріоритетними медичними будовами минулого року.
— Будівництво відновилося з квітня, — каже начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер. — Його кошторисна вартість — більш як 16 мільйонів гривень, бо довелося все переробляти мало не з нуля. А це дорожче, ніж нове будівництво. Зараз це сучасний медичний заклад з відділеннями гіпертонії, серцевих аритмій, ішемічної хвороби, інфаркту міокарда, кардіореанімації, басейном, кімнатами психологічного розвантаження, джакузі. На місце кардіологічного відділення обласної лікарні переведуть гастроентерологічне, а в теперішньому гастроцентрі завершується реконструкція, після чого буде відкрито госпіталь для інвалідів війни.
... Донедавна тут, на вулиці Другетів, була молочна кухня. Розпочалася капітальна реконструкція приміщення з тим, щоб відкрити Центр профілактики і боротьби зі СНІДом. Його оснащують обладнанням не вчорашнього, а завтрашнього дня.
Кошторисна вартість об’єкта — 1 мільйон 700 тисяч гривень. Такими центрами можуть похвалитися хіба що Донецьк та Сімферополь.
Новий корпус хірургічного відділення обласної дитячої лікарні теж готується до новосілля. В ньому буде розміщено хірургічне, ортопедичне та реанімаційне відділення, а старе приміщення обладнують як реанімаційне відділення для новонароджених. Йдеться і про відкриття відділення для виходжування недоношених діток.
Ужгород—Мукачеве—Ужгород.