Бокс

Чи побачимо ми ще раз у справі знаменитого Леннокса Льюїса? Чи, не маючи більше мотивації, він уже ніколи не з’явиться на ринзі? Багато прихильників боксу запитують себе про це. Звичайно, єдиний суперник, котрий може розглядатися як опонент чемпіонові, — українець Віталій Кличко.
Цікавий, гадаємо, з цього приводу коментар Адріана Теодореску — тренера Льюїса в період його аматорської кар’єри, друга і порадника нині.
— Леннокс ніколи не залишав незакінчених справ, а Віталій Кличко — це незакінчена справа. Згадайте Олівера Маккола і Хасіма Рахмана (єдині боксери, яким вдавалося перемогти Льюїса). Щоразу Леннокс повертався, щоб поставити крапку.
Коли Леннокс запитав про мою думку, я відповів, що він не повинен нікому нічого доводити. Однак, якщо він бажає позбутися гіркого присмаку критики з приводу його кепської форми в бою проти Кличка, тоді із завершенням кар’єри варто зачекати. Треба гарно тренуватися, повернутися і нокаутувати цього хлопця. Леннокс, звичайно, людина, яка слухає тільки самого себе. Та в цьому разі його серце каже йому те саме, що і я...
Пан Теодореску висловився також і про червневий поєдинок Віталія з Льюїсом.
— Уболівальники забувають, що Леннокс майже відірвав Кличкові голову аперкотом. Той сидів у кутку зовсім збентежений, та коли рефері оголосив про припинення бою, його серце лева вирвалося назовні й почало завзято протестувати. Я в боксі 42 роки й упевнений, що Кличко вже був готовий припинити бій.
Леннокс завжди повільно починає, адже бій за звання чемпіона світу складається не з шести раундів, а з дванадцяти. Нехай йому 38 років, але за боксерську кар’єру він дістав дуже мало ударів.
 Футбол
Став відомий склад груп і графік ігор Кубка чемпіонів Співдружності, що стартує 17 січня у Москві. Турнір відкриють президент ФІФА Йозеф Блаттер і член виконкому ФІФА Мішель Платіні.
Київське «Динамо», яке виступає у групі С, розпочне турнір матчем з туркменською «Нісою». Наступного дня підопічні Михайличенка поміряються силами з вірменським «Пюніком», а в завершальній зустрічі групового турніру — з естонською «Флорою».
З кожної групи до наступного раунду виходять по дві команди. Турнірну сітку складено так, що до півфіналу чемпіони Росії (ЦСКА, Москва) та України («Динамо», Київ) не зустрінуться.
* * *
Гравцям полтавської «Ворскли-Нафтогаз» учора мали представити нового наставника — Володимира Лозинського, котрий до останнього часу тренував столичний ЦСКА. «Чи очолю я полтавську «Ворсклу»? Скажу одне, переговори йдуть повним ходом, і вже досягнуто попередньої домовленості з президентом клубу Валентином Ульяновим, — так прокоментував ситуацію напередодні сам пан Лозинський. — Але остаточну крапку в цьому питанні ще не поставлено...»
 Фігурне катання
Чемпіонат країни. Київ. Палац спорту. На першості Європи Україну представлятимуть дві спортивні пари. Це переможці національного турніру Тетяна Волосожар і Петро Харченко, срібні призери Юлія Бєлоглазова та Андрій Бех. У жінок перемогу святкувала Галина Маняченко. Вона і володарка «срібла» Ольга Орлова здобули європейські путівки. До них приєднається ще й Олена Ляшенко, котра через травму не виступала на київському льоду. Не постало питань і з приводу найсильнішої танцювальної пари. Знайомий дует — Олена Грушина і Руслан Гончаров.
Найнапруженішою була боротьба в чоловіків. На перемогу претендували Антон Ковалевський і Віталій Данильченко. У підсумку переміг Віталій. Саме він поїде на чемпіонат Європи, адже путівка тут була тільки одна.