У  Святошинському районі столиці відкрито спеціалізований центр «Пролісок» для дітей, уражених дитячим церебральним паралічем.

Батькам малят, які страждають на дитячий церебральний параліч, практично неможливо влаштувати свою дитину в дошкільну установу. Мами хворих дітлахів, як правило, змушені відмовлятися від роботи. Новий реабілітаційний центр дає і дітям, і батькам шанс жити повноцінним життям. У «Проліску» створено всі умови, щоб із 9 до 18 години батьки могли працювати. Крім того, районна адміністрація береться працевлаштувати матусь, які приведуть сюди своїх малят.

Ідея відкриття центру для дітей з порушеннями розумового розвитку та опорно-рухового апарата належить главі Святошинської райдержадміністрації Володимиру Мазепі і його заступнику Ірині Курунській, яка курирує питання соціального захисту. І хоча його фінансування не було передбачено місцевим бюджетом, будинок «Проліску» цілком відреставровано і вкомплектовано завдяки спонсорській допомозі.

У школі-інтернаті — нові вдосконалені меблі. Столи для занять, приймання їжі, парти і стільці зроблені з урахуванням фізичних особливостей дітлахів. Адже центр розрахований на сто дітей від 3 до 18 років, які пересуваються на візках. Завдяки компанії ДЦ, котра спонсорувала розробку і виробництво спеціальних меблевих гарнітурів, діти з особливими потребами почуватимуться в новій школі комфортно і повноцінно. Директор із зв’язків із громадськістю «ДЦ Україна» Сергій Шаповалов пообіцяв на відкритті цієї реабілітаційної установи, що компанія піклуватиметься про дітей-інвалідах не тільки у свята.