Україна і Канада відзначають необхідність тіснішої співпраці в податковій та фінансовій сферах. Про це йшлося позавчора на зустрічі заступника Голови Верховної Ради України Олександра Зінченка з послом Канади Ендрю Робінсоном.
Як повідомили в секретаріаті заступника глави парламенту, сторони високо оцінили рівень співробітництва між парламентами двох країн, визначивши спільні підходи до реалізації чергового, третього, етапу канадсько-українського законодавчого міжурядового проекту.
О. Зінченко відзначив «особливий та продуктивний характер українсько-канадського партнерства» і подякував Е. Робінсону за послідовну підтримку Канадою «перетворень в Україні в напрямі побудови демократичної держави».
Сторони також обговорили внутрішньо- і зовнішньополітичну ситуації в Україні, перспективи реалізації політичної реформи, європейської та євроатлантичної інтеграції.
Мудрість педагога і науковця
Лідер депутатської групи «Народовладдя» Богдан Губський назвав дискримінаційною статтю чинного законодавства про вищу освіту, якою запроваджено віковий ценз для ректорів вищих навчальних закладів — шістдесят п’ять років. За словами народного депутата, таке обмеження всерйоз нічим не обґрунтоване і будується, скоріше, на чиїхось забаганках, ніж на здоровому глузді.
«Неоціненний життєвий досвід, мудрість педагога і науковця, організаторський талант — це національний скарб, якому часто непідвладні штучні вікові межі і який ми повинні оберігати, як інтелектуальний генофонд. Маємо сотні прикладів, коли ректори у поважному віці примножували славу своїх навчальних закладів, залишаючись безперечними авторитетами для своїх колег», — наголосив Богдан Губський. І зауважив, що в Україні теж є промовисті докази «не на користь вікового цензу» — академічні науково-дослідні інститути. «Відсутність таких вікових обмежень для директорів аж ніяк не впливає на результативність діяльності переважної більшості цих закладів: чимало з них були і є центрами всесвітньо відомих наукових шкіл».
Неприпустимо, коли професійний рівень ректора нині визначає чиновник відділу кадрів, а не вчена рада, професорсько-викладацький чи студентський колектив, зауважив Богдан Губський. Він повідомив, що депутатська група «Народовладдя» вже подала на розгляд парламенту законопроект про зняття вікового обмеження для ректорів, сподіваючись, що депутати підтримають цю ініціативу найближчим часом.
Прес-служба «Народовладдя».
Молодим у нас дорога
Протягом трьох місяців в управліннях і відділах Івано-Франківської виконавчої влади стажуватимуться студенти-економісти місцевих вузів. Понад 30 юнаків і дівчат ознайомляться з роботою облдержадміністрації, а ще 25 —міськвиконкому. Програма здійснюватиметься у рамках проекту «Молодь і влада», організованого обласною молодіжною адміністрацією.
 
Івано-Франківськ.