Вартові Чопського прикордонного загону отримали від місцевих мешканців інформацію про двох невідомих, які рухалися в бік кордону. До ймовірного місця перебування порушників вирушила група реагування, і за сто метрів від державного кордону правоохоронці затримали двох осіб.

Чоловіки 1988 року народження пояснили, що вони родом із Сирії та мали намір подолати річку Тиса вбрід, щоб потрапити до Угорської Республіки. Примітно, що хлопці розпочали процес набуття статусу біженців в Україні. Однак вирішили оминути українське законодавство і порушити кордон поза пунктом пропуску. Розпочато адміністративне провадження, повідомили у Чопському прикордонному загоні.

А от прикордонники відділу «Солотвине» Мукачівського загону під час моніторингу державного кордону спостерігали за парашутистом, який летів з Румунії в Україну. До ймовірного місця приземлення порушника миттєво прибули прикордонники. На відстані майже півтора кілометра від кордону вони затримали чоловіка у спеціальному спорядженні парапланериста.

Згодом правоохоронці дізналися, що чоловік є громадянином Румунії, при собі мав ліцензію на право керування малими та надмалими планерами. Під час розмови із прикордонниками професійний 34-річний парапланерист пояснив, що здійснив стрибок з гори, але в польоті відбулася різка зміна погоди, і він дезорієнтувався.

Румуна доставили до відділу прикордонної служби для встановлення обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Крім того, на горе-парашутиста чекає суд, який і визначить йому міру покарання.

Закарпатська область.