Забезпечення роботою та житлом, правовий захист і культура, екологія та інвестиції в майбутнє молодого покоління — ці та інші питання обговорювали в День студента представники усіх вищих і середніх освітніх закладів Херсона.
Форум «Молодь — для розвитку міста» зініціювала міська влада за підтримки Південноукраїнського центру партнерства громад. У секціях обговорювали питання, які, з точки зору молодих людей, мають посісти пріоритетне місце в діяльності міської влади. Презентовані за результатами обговорення ідеї та конкретні пропозиції, запевнив учасників форуму міський голова Володимир Сальдо, буде покладено в основу «Програми розвитку молодіжної політики». 
Серед найперших завдань влади студенти бачать своє працевлаштування, далі — доступне кредитування для забезпечення житлом. Зацікавлені молоді люди в організації власного дозвілля, для чого пропонують створення клубів за інтересами, але не менше стурбовані й культурою міських вулиць. Отож, готові вийти на суботники, облаштовувати власноруч місця відпочинку, а для ідейного згуртування пропонують заснувати молодіжну газету.
На втілення усіх пропозицій у реальне життя спільно знайшли й гроші — відрахування у спеціальний молодіжний фонд певного відсотка з продажу тютюнових та алкогольних виробів.
Херсон.