У херсонських комунальників серйозна проблема: потрібний жених для Діни, однієї з ведмежат-двійняток, що народилися в зоокуточку херсонського гідропарку.
Одне ведмежа вдалося влаштувати в зоопарк, де для нього підростала пара, а от Діна  засиділася в дівках. Хоч і є в комунальників «незайнятий» наречений, мавпочка Джоні, але він — безнадійний «женоненависник». Джоні привіз із плавання один моряк. Коли його дружина поставила умову «або я, або мавпа», мореплавець вибрав підступну жінку. І Джоні опинився у клітці.
Тут він поза конкуренцією: дітлахи — аж вищать від захоплення, навіть дорослі дядьки, й ті інколи всміхаються. А от тітоньок Джоні не любить, і край. Аніякісіньких! Хоч би до яких хитрощів ті вдавалися: ані печивом, ані цукерками не обдуриш парубка. Насупиться і презирливо відверне мордочку від усіх спокус.
Зоокуточок — давнє захоплення комунальників. Навіть у скрутні часи не піднялася рука на цей острівець живої природи, що виник з чиєїсь безкорисливої любові до братів наших менших.
— Клопітно, затратно, але зберегли цю принаду для відвідувачів, — каже Тетяна Назарова, директор підприємства «Поліс», яке успадкувало всі проблеми комбінату комунальних послуг. — До того ж поповнюємо колекцію. Щойно придбали у мисливців за 150 гривень пару єнотів. Мріємо завести чорних лебедів — білі вже обжили наше озеро.
Ілля Дмитрович, колишній офіцер-артилерист, а нині головний доглядач усієї живності, — професіонал широкого профілю. Доводиться і годувати звірину, і вигулювати, і пологи приймати, і сватом бути. А коли захворів вовк Буран, Ілля Дмитрович став ще й медбратом. Лікар-ветеринар залишив ампули та й пішов, розповідає доглядач. Довелося самому весь курс лікування провести.
Про прибутки від живого куточка, звісно, мови нема. Самі витрати: комбікорму щомісяця майже тонна потрібна, 50—60 кг м’ясних обрізків, фрукти-овочі на 300 гривень тягнуть. Джоні дуже полюбляє білий нарізний батон. Трапляються у звірини й свята — коли якийсь прострочений продукт перепаде. От недавно ласували морозивом, що розтануло у зіпсованому холодильнику.
Живуть мешканці зоокуточка в ошатних будиночках з різьбленими віконцями, візерунчастими стінами (спроектовано головним доглядачем). Кожна сім’я — окремо: вовки Буран і Буря, лисиці Оля й Коля. Холостяк Джоні, щоправда, мешкає в «комуналці» — за стінкою крутиться в колесі білка Люлька. А от у помешканні ведмедів є навіть справжній басейн, де клишоногі залюбки полощуться. Усе нічого, от лише б до Діни скоріше вже свати йшли...
Херсон.