У Закарпатській облдержадміністрації розповіли, що ІX Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» виходить на фінальний етап. 

Яна Сидор, представник закарпатського осередку цього благодійного фонду, нагадала, що цьогоріч захід триває під гаслом «Я хочу бачити життя!». На зібрані кошти закуплять медичне обладнання для дітей із вадами зору. Бо, за словами головного дитячого офтальмолога області Людмили Хвойницької, кількість малюків із різними вадами зору з кожним роком, на жаль, збільшується. Окрім іншого, на зір негативно впливають необмежене користування комп’ютерами, мобільними телефонами, планшетами тощо. Чимало дошкільнят та школярів носять окуляри і контактні лінзи. Саме тому потреба в медичному обладнанні для покращення їх зору, кажуть в ОДА, постала дуже гостро.

— Традиційно до благодійної акції долучаються облдержадміністрація, обласна рада, структурні й управлінські підрозділи у районах і містах, а також благодійники, — повідомив Віталій Ерфан, заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА. — Повсюдно проводиться інформаційна кампанія, працівникам запропоновано перевести одноденну зарплату на рахунки благодійного фонду. Скриньки для внесків розміщено на всіх обласних та районних заходах. А 26 та 27 квітня відбудеться фінальний етап акції — на вулиці та площі населених пунктів краю вийдуть волонтери, котрі збиратимуть кошти в охочих долучитися до акції. До речі, Закарпаття — традиційно серед лідерів за кількістю зібраних в Україні внесків. Так, минулоріч область посіла друге місце, зібравши 454 тисячі гривень.

І цього року організатори сподіваються на щедрі внески.

Ужгород.

Під час прес-конференції.

Фото надане прес-центром ОДА.