Лише один відсоток коштів, що йдуть в економіку держави від інвесторів, припадає на Херсонщину. Вона посідає 26-те місце в інвестиційному рейтингу областей України.
Залучити до виправлення непривабливої ситуації громадськість та місцеву владу ставив за мету «круглий стіл», що відбувся у Херсоні з ініціативи Південноукраїнського центру «Партнерство громад». У засіданні взяли участь фахівці Інституту реформ Агенції міжнародного розвитку США.
Презентований проект «Суспільна оцінка перспектив соціально-економічного розвитку Херсонської області в загальноукраїнському контексті» передбачає активізувати соціальний діалог між «верхами» та «низами» — представниками владних структур та громадськими організаціями, трудовими колективами, населенням.
Для визначення реальних соціально-економічних проблем та шляхів їх подолання на засіданні «круглого столу» вирішено утворити робочі групи за напрямами: промисловість, аграрний сектор, соціальна сфера тощо. До них увійдуть представники органів самоврядування, депутати місцевих рад, громадські активісти, журналісти, підприємці, викладачі навчальних закладів, науковці. До кінця року вони запропонують свій план щодо поліпшення соціально-економічного стану краю.