На базі обласного онкологічного диспансеру в Луганську планують відкрити консультаційну поліклініку. 

Її необхідність продиктована ситуацією, що склалася. За даними Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, в регіоні на обліку з діагнозом «злоякісне новоутворення» перебувають понад 47 тисяч пацієнтів, і тільки за останній рік виявлено близько 8 тисяч захворювань раком. У жінок переважно спостерігається ураження репродуктивних органів і молочної залози, у чоловіків — легенів і шлунка. Серед головних причин хвороби медики називають соціальні чинники і неправильний спосіб життя. Наприклад, не менш як 80 відсотків випадків раку легенів визначає паління.
В області мають намір повністю змінити систему надання допомоги онкохворим, віддаючи пріоритет ранній діагностиці, і консультативна поліклініка відіграє у цьому неабияку роль. Завдяки новому й сучасному обладнанню, хворобу можна виявити ще на початковому етапі. В онкодиспансері вже відкрито кабінет комп’ютерної томографії, організовано відділення інтервенційної радіології (до речі, єдиний підрозділ такого роду в онкологічних клініках країни) і використовують нові методики діагностики та лікування хвороби. До того ж Луганський онкодиспансер став однією із перших таких установ в Україні, де імуногістохімічні дослідження у разі раку молочної залози для визначення гормонального статусу і ступеня злоякісності пухлини проводять на безплатній основі.
— Ми робимо все можливе, щоб обстежити людину протягом одного дня. У складних випадках госпіталізуємо пацієнтів, особливо з віддалених районів, у лікувально-діагностичне відділення. Завдяки цьому в диспансері проліковано на тисячу пацієнтів більше, ніж роком раніше. Знизився рівень дорокової летальності, — розповіла заступник головного лікаря ЛОКОД Галина Паніна. Вона також зазначила, що вчасно виявлене захворювання на ранній стадії, зокрема онкологічне, перестає бути вироком і за сучасних медичних технологій може бути успішно вилікувано.
 
Луганськ.