Київська міська організація роботодавців, Київська міська рада профспілок розповсюдили звернення до трудових колективів та профспілкових комітетів Києва.
У документі зазначається, що на підставі регіональної угоди із захисту соціально-економічних прав та інтересів киян між профспілками та КМДА у Києві ліквідовано заборгованість перед працівниками бюджетних установ та організацій із виплати заробітної плати з міського бюджету; поступово реалізуються законодавчі нормативи оплати праці працівників освіти, охорони здоров’я, культури; надаються додаткові соціальні пільги ветеранам війни та праці, малозабезпеченим киянам, дітям.
За 6 місяців цього року в місті створено 14,5 тис. нових робочих місць, що на 24% більше, ніж у першому півріччі 2002 року, а кількість безробітних зменшилася на 11,7%.
КМДА приділяє велику увагу розвитку малого та середнього підприємництва.
На розв’язання соціальних проблем Київська міська влада розробила конкретні програми «Здоров’я», «Житло», «Турбота», «Хліб» та інші.
«В час, коли Президент України, Прем’єр-міністр та Київський міський голова вирішують питання підготовки промислово-господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період, забезпечення України хлібом та паливом, отримання цін на ринку товарів народного споживання, невгамовні злостивці намагаються внести розлад у їх спільну діяльність, так необхідну для збереження громадського спокою в суспільстві», — наголошується у Зверненні.
Міськпрофрада та міські організації роботодавців не бачать жодних підстав для змін у керівництві міста, сказано в документі.