Входини в новозбудовану школу громада села Лапаївка відзначала як велике храмове свято — всім селом. На відкриття прибув і генеральний директор «Укрзалізниці» — Міністр транспорту України Георгій Кірпа. Будівельники впродовж одного року звели величну споруду, яка зорієнтована на виконання соціальної програми «Школа — центр відродження села».
Лапаївка — село приміське, а тому донедавна чимало батьків возили своїх дітей до львівських шкіл. Тепер, кажуть освітяни, розпочнеться зворотний процес, — сюди доїжджатимуть із міста. Вклавши у спорудження школи майже 25 мільйонів гривень, залізничники подбали про те, щоб вона справді відповідала епітетові «храм науки». Тут і комп’ютерний клас, і устатковані кабінети для вивчення іноземних мов, і актовий зал на 390 осіб. А на спортивній базі можна готувати майбутніх олімпійців. Передбачають, що тут навчатиметься 650—720 школярів.
Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега подарував школі телевізор, відеомагнітофон та відеокамеру, щоб фіксувати літопис нового життя. Лапаївська новобудова має свою передісторію. Оскільки у залізничників тут земельні ділянки для індивідуальної забудови, громада мала моральне право просити допомоги. Ще коли Георгій Кірпа був начальником Львівської залізниці, він допоміг збудувати храм у селі. Згодом педагоги попрохали поремонтувати школу, але залізничники дійшли висновку, що не варто латати дірки. Відтак начальник Львівської залізниці Богдан Піх отримав відповідальне доручення і виконав його з честю. Нині зусиллями «Укрзалізниці» споруджують школи в Чернівцях, Долині (Івано-Франківська область), Янтарному (Крим).
— Ми показуємо дітям, як треба розбудовувати державу, — казав під час урочистостей Георгій Кірпа. — Не вірте тим, хто обіцяє і до того ж просить влади. Добра справа робиться не владою, а совістю...