Майже в усіх сферах споживчого ринку Дніпропетровщини спостерігається зростання цін. За офіційним даними облстату, в березні вони підвищилися, в середньому, на два відсотки.

Найбільше подорожчали яйця — майже на сімнадцять відсотків, на тринадцять піднялися фрукти й на одинадцять — цукор. Підвищилася ціна на гречку (на 13 відсотків), пшоно (на 6), пшеничне борошно й манку (на 4).

Подешевшали соняшникова олія і маргарин — але майже непомітно.

За рахунок діючої в регіоні диференційованої плати за опалення на один відсоток знизилися тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива.

— За рахунок збільшення вартості фармацевтичної продукції приріст цін у сфері охорони здоров’я становив два з половиною відсотки, — зазначила начальник Головного управління статистики в області Ольга Шпильова. Послуги лікарень і амбулаторій подорожчали в середньому на півтора відсотки.

Вартість транспортних послуг підвищилася більш як на шість відсотків. При цьому ціни самих автомобілів і паливно-мастильних матеріалів зросли на дванадцять відсотків.

— Високими темпами зростання споживчих цін відзначився і ринок одягу та взуття. Так, одяг подорожчав на шість із половиною, а взуття — на п’ять із половиною відсотків, — повідомляють в управлінні.

Водночас послуги установ дошкільної і початкової освіти стали доступніші, впавши в ціні на чотири відсотки.

Дніпропетровська область.