Угода про співпрацю і взаємодію рад, запропонована обласною радою, не знайшла одностайної підтримки в депутатів Суворовської районної ради Херсона.
Суворовці, що розглядали документ уже вдруге, погодилися дати «добро» на підпис голові ради Івану Лопушинському, але з низкою поправок. Оскільки в угоді не витримується паритету у стосунках, з боку обласної ради пропонуються «рекомендації», а натомість районні ради — «повинні й зобов’язані».
Радник голови з юридичних питань Віталій Малий, коментуючи угоду перед депутатами, зазначив, що Конституція та закон про місцеве самоврядування не передбачають поділу рад на «вищі» та «нижчі», всі вони є рівноправними й самостійними. Тож колеги з обласного «парламенту» не мають права «шикувати» тих, хто в районних. Не має обласна рада й повноважень, як випливає з тексту угоди, надавати рекомендацій стосовно виборів: ні вона, ні районні ради не втручаються у процес — вибори є компетенцією виборчкому.
Запропонований документ обласна рада вважає схваленим усіма «нижчими» радами, бо підписаний він їхніми головами. Водночас присутні на сесії депутати інших рад стверджують, що «їхні сесії такої угоди навіть не розглядали».
 
Херсон.