Після семимісячного протистояння депутати Кіровоградської міськради нарешті досягли згоди і затвердили міський бюджет.

Переломним моментом у процесі згладжування гострих кутів, безперечно, стала зміна голови облдержадміністрації. Обіцянка Михайла Черновола Прем’єр-міністрові Віктору Януковичу, що бюджет буде прийнято найближчими днями, у що, до речі, майже ніхто не вірив, виявилася не порожньою балаканиною. Уже наступного дня після представлення нового голови облдержадміністрації міський голова Кіровограда Микола Чигрин пішов на вагомі поступки опозиційній депутатській більшості. Він вніс до порядку денного сесії всі питання, на яких наполягали члени фракції «Трудова Україна», окрім одного, де йшлося про дострокове припинення повноважень міського голови.

Напередодні засідання сесії Михайло Черновол зустрівся з депутатами міськради, які пообіцяли, що бюджет буде ухвалено. Обранці слова додержали. Головний фінансовий документ міста з незначними корективами підтримало 47 депутатів. Цікаво, що за весь час роботи нинішнього депутатського корпусу жодного разу такої одностайності не спостерігалося.

Прийняття бюджету і примирення опонуючих таборів на практиці довело: компромісу можна досягти в будь-яких питаннях; вселило неабиякий оптимізм і надію, що й подальша робота органу самоврядування буде плідна й продуктивна. Принаймні депутати, і більшості, і меншості, висловили впевненість, що до кінця року вдасться виконати не лише видаткову, а й прибуткову частини затвердженого міського кошторису.

 

Кіровоград.