На Прикарпатті у вересні відбудеться нарада-семінар, присвячена проблемам розвитку регіонального співробітництва України та Польщі. Про це повідомив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, повернувшись із VІ економічного форуму «Україна —Польща», що проходив в Одесі і підбив підсумки співпраці цих двох країн, а також накреслив шляхи подальшого розвитку стратегічного партнерства між ними. Очікується, що наступний, сьомий, економічний форум, в якому візьме участь майже тисяча делегатів, відбудеться на Прикарпатті. А найближчим часом область готується до обміну делегацій, адже Івано-Франківщина підписала три угоди про співпрацю з польськими воєводствами.
Спільні капіталовкладення мають оживити аграрну та туристичну галузі. А угода з Підкарпатським воєводством дає Івано-Франківщині можливість мати свого речника у складі представництва Польщі в Раді Європи у Брюсселі.
Наразі співпраця з поляками в області має таке вираження. На Івано-Франківщині працюють 93 спільні українсько-польські підприємства, річний товарооборот яких становить 65 мільйонів доларів. Кожний район має угоди з територіями Польщі. А найкращі доробки в плані співробітництва, за словами голови, має місто Коломия, Тисменицький та Богородчанський райони.