Надзвичайна ситуація в Суходольську, де виник спалах вірусного гепатиту «А», має вже не регіональний, а державний характер. У зв’язку з цим 24 червня в Суходольську побував Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Коментуючи ситуацію, він змушений був визнати, що система житлово-комунального господарства в країні настільки зношена, що таке може трапитися в будь-якому регіоні України. Конкретно по Суходольську фахівці Луганської філії інституту «Донецькомуншляхпроект» ще два роки тому підтвердили високе стояння ґрунтових вод, повну амортизацію систем водопостачання й каналізації. Однак висновки не було зроблено ані на рівні області, ані на рівні уряду. У зв’язку з цим Віктор Янукович вважає, що в ситуації винні як керівники міста Краснодона, до територіальної структури якого входить Суходольськ, і керівники області, так і центральна влада. Рішення приймали на кожному рівні, але не виконували. Результат такої бездіяльності більш ніж сумний.

Глава Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов вважає, що спалах гепатиту прямо пов’язаний з проблемами вугільної промисловості. Недофінансування соціальної сфери через закриття шахт уже дало негативні наслідки в Брянці, Зоринську, а тепер у Суходольську. За словами Єфремова, область потребує масштабної програми розв’язання соціальних проблем регіону, але без допомоги уряду виконати її буде важко.
В. Янукович пообіцяв Суходольську фінансову підтримку з резервного фонду уряду і визначив головні завдання, які мають виконати найближчим часом обласна і центральна влада: ліквідувати спалах гепатиту і дати місту воду.